PrimeFundFx kezelt számla

Vannak olyan kezelt számlák, amelyeket elindítottam a nyilvánosakon kívül, és arra várok, hogy érdemes legyen bemutatnom másoknak is. Sajnos most nem ajánlót írok, hanem éppen az ellenkezőjét. Minden myfxbook felhasználó megkapta nyáron a PrimeFundFx bemutatóját, melyben kezelt számlákhoz képest hihetetlen eredményekről számoltak be. Mivel több éves kivonatot mutogattak, bekaptam a mézes madzagot és nyitottam egy számlát náluk. Sajnos nem figyeltem eléggé a jelekre. Hónapokon keresztül szinte nem volt hozama, a floating pedig ha lassan is, de növekedett. A 3400-as számlán 300-400 majd 500 $ fölé emelkedett. A tervezett kiszállási pontom -900$ volt. Pár hete egyik reggel egy olyan levélre ébredtem, melyben értesítenek, hogy a floating elérte az 50%-ot, akarom-e tovább futtatni a számlát? Dehogy akarom, gondoltam és gyorsan néztem a számlát a metatraderben. Sajnos reggelre már nem 50%-os, hanem 85%-os volt a függő pozíciók mérete. Azóta volt már 90% feletti is. Ott hedgeléssel stabilizálták. Akkor már lelkiekben le is mondtam erről a számláról. Végül is elhiszem, hogy profi kereskedők, mert a megfelelő pillanatban zárták az egyik irányú pozíciókat, ezzel ugyan az egyenlegem negatív lett, de a megmaradt pozíciók értéke pedig pozitív volt. Így közel 50%-on állt a számla mikor leállíttattam.

A tapasztalatot azonban leszűrtem belőle. Nem voltam elég figyelmes és a hosszú angol leírást nem tanulmányoztam át eléggé, hanem csak az éles számlakivonatnak hittem. Azon eddig nem is volt ilyen méretű floating. Pedig ha nem siklok át a felett, hogy nem használnak stopot és nincs automatikus tőkevédelem, akkor nem nyitottam volna számlát náluk.

Mindenesetre mindenkit szeretnék megnyugtatni, mert az oldalamon kinn lévő publikus kezelt számlák mindegyike mentes a fenti hiányosságoktól. Azoknál pontosan szabályozott a tőkevédelem, és minden egyes kötésnek meg van határozva a stop és take profit értéke. Ezek szépen nyomon is követhetők a kivonatokon. Valamint a tőkevédelem minden egyes esetben automatikus és nem vár az ügyfél jóváhagyására.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

1 + 7 = ?