Már régóta figyelemmel kísérem a Synergy FX kezelt számlás próbálkozásait, de még nem ütötték meg azt a szintet, hogy számlát nyissak náluk. Ettől függetlenül, mivel erőteljes marketingkampányba kezdtek, úgy gondoltam megírom róla a véleményem.

Egyelőre csak a Phoenix számlát tudom bemutatni, mert ahhoz érhető el egy külső cég által hitelesen bemutatott számlakivonat. Az ARBIDYNE számla bemutatása és véleményezése még várat magára. De a Phoenix alapján könnyen elképzelem, mit takar a weboldalon levő grafikonja.

A weboldalakra kirakott grafikonokat és táblázatokat nem tartom hiteles információnak, hiszen a lényeg a részletekben rejlik. Ezt nagyon gyorsan meg tudom mutatni a következő képeken. Az első a SynergyFX weboldalán található, míg a másik az egy független kimutatáskezelő által előállított grafikont mutat, ugyanarról a számláról.

Az elsőből semmi különlegeset nem tudunk meg. Maximum annyit, hogy az utóbbi fél évben nem igazán volt szép az eredménye, de előtte tetszetős. A második már sokkal részletesebb adatokat szolgáltat. Azon már láthatjuk a számlánk pillanatnyi értékének a változását is. Szépen mutatja, hogy volt olyan időpillanat, amikor a számlánk értéke 25%-kal kevesebb volt, mint amit a másik grafikonon látunk. Hiszen a nyitott pozíciókat, amikor éppen szükségünk van a pénzre, akkor le kell zárni. Az ilyen nagyméretű nyitott pozíciókkal dolgozó rendszert személy szerint nem kedvelem, mert nincs garancia rá, hogy nem nőnek tovább ezek a mínuszok. Maximum a havi átlaghozam méretének megfelelő függő pozíció értéket vagy visszaesést tudok elviselni különösebb izgalom nélkül. Itt pedig több mint 7-szer akkor visszaesés is volt már. Az pedig elég borúlátó, hogy az elmúlt időszak eredménye köszönőviszonyban sincs az átlageredménnyel.

Sajnos, így a számla teljesítménye miatt, engem továbbra sem vonz ez a befektetés. Pedig a Synergy FX brókercég az elég szigorú ausztrál pénzügyi szabályozás alá tartozik. Az ott folytatott kereskedésre illenek az ellenőrzött tőkepiaci tevékenység feltételei, ezért aztán EHO fizetési kötelezettség sem terheli az ott megkeresett hozamot. A számla elég magas, 80%-os tőkevédelemmel rendelkezik jelenleg. Ezt azért hangsúlyozom, mert ha korábban is így lett volna, akkor már be kellett volna kapcsolni a védelemnek és nem engedhette volna meg a -25%-ot. A számlakezelés költsége is igen baráti, mindösszesen 30% a megtermelt profitból. A kezdéshez szükséges tőkeméret, 10000 AUD, ami nem igazán a kisbefektetők számára van meghatározva.

Mostantól azért folyamatosan figyelem ezeket a számlákat, és ha befektetésre érdemesnek találom később, akkor csatlakozni fogok hozzájuk. Természetesen ezt is megírom majd.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

6 + 2 = ?