Miért más a heti eredmény, ugyanolyan kezelt számlák esetében

A héten is többen jelezték, hogy eltérő százalékos eredményeket tapasztaltak a kezelt számláikon, mint ami nálam van. Ennek az okát szeretném feltárni nektek. A kereskedés során a számlákat összefogják egy nagy számlára és ott kereskednek velük. Az eredményeket úgy tudják visszaosztani, hogy a tőke méretétől függően visszaosztják a kereskedési egységeket a számlákra. Mivel a legkisebb kereskedési egység a 0.01 lot, ami tovább nem osztható, ezért emiatt meghatározzák a legkisebb tőkeméretet, ami elhelyezhető a számlán (nem csak ez határozza meg, de a két érték közel van egymáshoz. Lehet olyan devizapár, ami a legkisebb számlán is nagyobb kötésmérettel kereskedik, de ha a kereskedett párok között van olyan, ami csak 0.01-el kereskedhető, akkor az lesz a mértékadó). Ebből következik, hogy csak a minimális tőkeigény egész számú többszöröseinél lehet a kereskedési méretet emelni. Tehát nem lineárisan emelkedik, hanem lépcsőzetesen. Természetesen a különbségek csak a kis számlák esetében feltűnőek, mert egy 20.000$-os számlánál, akár havonta emelkedik a kötésméret.

Például, tegyük fel, hogy a kötésméret 2.000$-ként emelkedik. Ebben az esetben, ha egy 2.010 dolláros számlán képződik 2 %-os heti eredmény, akkor ugyanazon a héten ez egy 3.990 dolláros számlán, csak kb 1%-os eredménynek felel meg. De utána már a kisebb számlán csökken az átlag, amíg el nem éri a 4000 dolláros egyenleget, ahol emelik a kötésméretet. Míg a nagyobb számlán már a következő héttől ugrik a heti eredmény egy nagyot.

Az egyenlegeket a 3tgbrokersnél, a hó végén ellenőrzik, és az egyenleg alapján korrigálják a kötésméreteket. Arról, hogy melyik számlánál mekkora a lépésköz az emeléshez, nincs publikus információm, de valószínű, hogy 1000$ és 2000$ között mozognak ezek az értékek. Az 5gulden számlán 1500$, ez az érték.

Összességében, ha hosszú távon nézünk egy számlát, akkor ezek a különbségek kiegyenlítődnek.

(Néhány 5gulden számlám e heti eredménye, a tőke függvényében: 2050$-2,9%, 2420$-2,5%, 2700$-2,2%, 3300$-2,7%)

Küldd el kérdésed, üzeneted!

8 + 0 = ?