pilótajáték

Két apropója is van a mai cikkemnek. Az egyik, hogy a kevés információval rendelkezők rendszeresen ráfogják a multi level rendszerekre, hogy pilótajáték. A másik pedig, hogy mindannyian részesei vagyunk egy elvileg pilótajátékként felfogható pénzügyi rendszernek, ami mégsem illegális, holott várhatóan bukta lesz a vége.

Tehát nézzük először a pontos definíciót a Wikipédia oldalán:

pilótajáték vagy piramisjáték olyan nem fenntartható hierarchikus pénzügyi hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a korábbi tagok, a „piramisban” felette elhelyezkedő személyek kapják meg.

A pilótajátéknál nincs használható termék. A kifizetésre kerülő pénzt az új belépők általi befizetésekből fedezik.

A multi level rendszereknél van hasznos termék. Ennek a terméknek az értékesítése során, az árrés kerül felosztásra a rendszerben levő tagok között, különböző szisztéma alapján.

Az oldalamon levő kezelt számlák közül néhány, az 5gulden, Perfecto és FX21 számlák ajánlása multilevel marketing rendszer keretében történik. A kiosztásra kerülő jutalék, nem az új belépők pénzéből kerül kifizetésre, hanem a számlán keletkező haszon egy részéből. Így a rendszerépítők együtt nevetnek vagy sírnak a betétesekkel. Hiszen ha nincs értékelhető pozitív hozama a számlának, akkor nem lesz kifizetés sem. Ha pedig van hozam, akkor annak egy része szétosztásra kerül.

A másik apropót pedig, ki találja ki, mi lehet?

Mi az a pénzügyi rendszer, amelybe minden hónapban, minden aktív kereső befizet valamennyit, aminek egy részét aztán a rendszerben benne levő legrégebbi tagok között osztják szét? Amiben nincsen termék, és ami meg is fog lassan szűnni, hiszen egyre kevesebben fogunk befizetni, miközben egyre többen igényt tartanak a kifizetésre?

A jelenlegi állami nyugdíjrendszerre gondoltam, hiszen közte és a pilótajátékok között kísérteties a hasonlóság. Személy szerint nem számítok arra, hogy nyugdíjat fogok kapni, pedig már túl vagyok az 50-en. Helyette gondos tervezéssel befektetéseket eszközlök és olyan rendszerek építésén dolgozom, amik nem csak addig fizetnek, amíg dolgozom bennük, hanem addig ameddig csak működnek.

A világ nagy milliomosai közül, akik saját erejükből lettek azok, sokan a multi level rendszereknek köszönhetik a vagyonukat. Az említett kezelt számlák nemzetközi értékesítésemég gyerekcipőben jár. Talán még pár év, és elterjednek az egész világon. Mi most itt állunk ennek a lehetőségnek az ajtajában. Csak rajtad múlik, hogy részt veszel benne vagy nem! Ha érdekel és kérdésed van, akkor nyugodtan keress meg és segítek!

„A leggazdagabb emberek hálózatokat építenek,
a többiek pedig, állást keresnek maguknak.”

Robert Kiyosaki

Küldd el kérdésed, üzeneted!

5 + 0 = ?