A kezelt számlánkon folyó kereskedés követése az interneten keresztül, bármilyen böngészővel

Ehhez nem kell mást tennünk, csak felhasználnunk az interneten elérhető, számlakimutatást megosztó oldalak egyikét. A saját tapasztalataim szerint a myfxbook.com és az fxblue.com szolgáltatását érdemes használni.

myfxbook0fxblue1Vannak közöttük különbségek. A felhasználási igények és a kívánt információ szerint érdemes válogatni közöttük. Abban megegyeznek, hogy mindegyiken meg tudjuk nézni a kötéslistát, az éppen nyitott kötésekkel együtt. Grafikusan is nyomon tudjuk követni a számlánk egyenlegének az alakulását. Láthatjuk az adott hónapok hozamait külön-külön is. Az fxblue.com oldal lényegesen több információt is képes megjeleníteni a Stats rész lekérdezései között a Filter(szűrő) segítségével, de egy normál felhasználó számára ezek már nem biztos, hogy lényegesek.

Nézzük először, hogy hogyan állítsuk be a myfxbook weboldalon a számlánkat:
Kattintsunk ide az oldal megnyitásához: www.myfxbook.com

Jobb oldalon találjuk a regisztrációhoz szükséges Quick signup űrlapot

myfxbook11
Értelemszerűen töltsük ki az adatainkkal és a Sign Me Up! (feliratkozás) gombra kattintva küldjük is el azokat. Rövidesen egy email fog érkezni hozzánk, megerősítendő a feliratkozásunkat. Kattintsunk a benne levő linkre és máris folytathatjuk a munkát!

Egyébként az oldal jobb felső sarkában található a belépéshez szükséges űrlap. Amennyiben nem vagyunk belépve, akkor ezt most tegyük meg!

myfxbook2
A Menüsor Portfolio/Add account pontjára kattintva adhatjuk hozzá a számlánkat, amennyiben a következő oldalon az Add account gombra kattintunk.
myfxbook3
A My platform résznél válasszuk ki a MetaTrader4 (Auto Update) mezőt. Pár másodperc múlva megjelenik a számlánk rögzítéséhez szükséges űrlap.

myfxbook4Névnek bármit választhatunk. A számla adatait remélhetőleg megkaptuk a brókerünktől, csak be kell másolni ide. Nem kell aggódni, ezekkel az adatokkal nem lehet kereskedni és hozzáférni a számlánkhoz, csak megtekinteni lehet vele. A bróker kiválasztása után, a számlához tartozó, megfelelő szervert is válasszuk ki! Ha mindent jól írtunk be, akkor Create account gomb lenyomására máris készek vagyunk. a Take me to my account feliratva kattintva máris nézhetjük a számlánkat, vagy amennyiben szeretnénk mindent vagy egy két dolgot nyilvánossá tenni, akkor a set privacy settings feliratra kattintva lehetőség nyílik újabb beállításokra. (alapból nem publikus a számlánk, tehát csak belépés után láthatjuk mi is. A Permission résznél publikussá tehetjük azokat a részeket, amelyeket szeretnénk. Például az eredményeket igen, de az egyenleget nem stb.

Később is lehetőség van ezeken állítani a Portfolio- Add account menüben.

Amennyiben másokkal is szeretnénk megosztani a kivonatunkat vagy weboldalba szeretnénk illeszteni a grafikont, stb. akkor erre is lehetőség van. A grafikon felett jobbra található a Share felirat. Arra kattintva máris megoszthatjuk az eredményeket akár a Facebookon, Twitteren vagy az ott levő linket elküldhetjük bárkinek. De különböző widgetek forráskódját is megtalálhatjuk a Widgets feliratra kattintva.

Az Fxblue.com oldalra való regisztráció leírását pedig itt találjátok.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

3 + 3 = ?