Kezelt számlák 2016 évi eredményei

Mint minden évben, most is kiszámoltam mit hozott egy-egy kezelt számla tisztán, adózás előtt. Sajnos jelentősen megfogyatkozott az év végére az élő számláim száma, de hát ez egy ilyen üzlet. Az év vége felé érkezett Artificial Quant számla pedig még csak pár hónapos. Így aztán jelen írás csak a DCFX Brókernél futó ST számlákat tudja elszámoltatni.

A különböző kimutatáskezelő oldalak sajnos nem tudják kezelni a működtetésért levont jutalékokat, ezért az azokon látható eredmény nem a tényleges eredmény mutatja. Ezért én inkább kézzel kiszámoltam, hogy az év elejei egyenleghez képest, az év végi, jutalékokkal csökkentett egyenleg, hány százalékos növekedésnek felelt meg. Mivel a rendelkezésemre álló ST6-os számlán év közben volt pénzmozgás, ezért ott lehet pár százalékos pontatlanság, de azt hiszem 100% feletti hozam esetén ez már elhanyagolható.

Számla neve

Számlakivonat

2016 évi hozam (%)

FX21-ST1

DCFXBroker 18,6

FX21-ST2

DCFXBroker

45,3

FX21-ST6

DCFXBroker

117,9

Fontos megjegyeznem még, hogy a kis összegű 1000-2000 dolláros számlák esetében a fix havidíj jelentősen beleszólhat az éves eredménybe. Valamint az első évben kell egy kis szerencse is ahhoz, mikor induljon a számlánk. Hiszen a grafikonokon is látszik, hogy aki március elején indította a számláját, az jelentősen kevesebbet tudott keresni az elmúlt évben, mint aki csak áprilisban nyitotta azt, mivel márciusban jelentős mínuszt hoztak össze a számlák. Ezek azonban olyan tényezők, amelyek csak az első évben számíthatnak, később már nem.

Az egyértelműen látszik, hogy aki bevállalta a közel 100%-os kockázatot (gyakorlatilag mindegyik számla ilyen kockázatos) az ST6-os számlánál, annak sikerült megdupláznia a betétjét. Igaz, hogy közben voltak nagy ingadozások mindegyik irányban, ezért aztán ennél a számlánál tényleg nem érdemes heti vagy havi eredmények alapján ítélni, hanem legalább éves időtávon kell értékelni.

Aki pedig nem szívesen kockáztat, vagy nem szívesen látja átmenetileg akár 30-40% mínuszban a számláját, annak az ST1-ST2 számlák lehetnek a lehetséges befektetési célok. Az ST3 pedig egy ésszerű arany középutat kínál.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

1 + 2 = ?