Kezelt számlák 2015 évi eredményei

A héten végeztem egy összesítést, hogy azon számláim, amelyek egész évben megvoltak, milyen hozamokat realizáltak 2015-ben.

Azt szeretném, ha figyelembe vennétek, miszerint a múltbeli eredmény nem garancia a jövőbeni hozamokra. A sorrend természetesen emiatt akár meg is fordulhat jövőre, vagy csak simán összekeveredik.

Először nézzük meg milyen volt a számlák hozama a kereskedés költségeinek levonása nélkül. Ehhez az fxblue kimutatásokban a Stats résznél beállítottam a Filterben az előző évet:

Számla neve

Számlakivonat 2015 évi bruttó hozam (%)

5Gulden (3060 USD)

3TGBrokers

36,94%

RHO

3TGBrokers

32,42%

5Gulden (2020 USD)

3TGBrokers

28,15%

FX21

DCFXBroker

25,05%

Perfecto Emerald 3TGBrokers

20,74%

Most pedig nézzük meg, hogy a kereskedési költségek levonása nélkül milyen eredmények születtek, hiszen ez az, ami ténylegesen számít a befektető számára.

Az eredmények nem pontosak, hiszen eltérő számlaméretek esetén, különböző a fix havidíjak hatása az eredményre. Így ezek a számok csak az én számláim esetében érvényesek. Ha nagyobb számlaméretek lennének, ahol már eltörpül a 8-10 dollár az eredményhez képest, az akár meg is fordíthatná az élen a sorrendet.

Nem akarok belebonyolódni a számítás menetének leírásába, csak röviden: A januári kezdő egyenleg és a decemberi záróegyenleget vettem figyelembe. A januári kezdőegyenleget korrigáltam a 2014.decemberi jutalékkal, a decemberi záróegyenlegből pedig kivontam a majd januárban esedékes jutalékot. Érdekességképpen, mivel van több 5gulden számlám, ezért a listára került egy olyan is, ami majdnem 2000 dollárral indult és a már ismert, ami 3000 dollár felett kezdte az elmúlt évet.

Számla neve

Számlakivonat 2015 évi nettó hozam (%)

RHO

3TGBrokers 18,8%
FX21 (15000 USD) DCFXBroker

14,6%

5Gulden (3060 USD)

3TGBrokers

12,9%

Perfecto Emerald 3TGBrokers

10,1%

5Gulden (2020 USD)

3TGBrokers

6,9%

Tehát a táblázat és a számlaméretek ismeretében látszik, hogy igazából 2000 dollárral kezdett befektetés esetén a Perfecto Emerald számlája hozott volna a legtöbbet.

3000 dolláros befektetés esetén az 5Gulden számla hozta a legtöbbet tisztán. Akinek tehát ennyi pénze van befektetésre, annak ezt érdemes nyitnia.

Akinek pedig már 5000 dollár feletti szeretett volna befektetni az elmúlt évben, azok számára az RHO számla bizonyult volna a legeredményesebbnek, hiszen már csak ezen összegtől indítható.

Az FX21 -es mintaszámla 15.000 dollár felett van, ahol a fix költségek már elhanyagolhatóak, ezért van előrébb a listán. De tisztán látszik, hogy a nagyobb ingadozások ellenére versenyképes eredményt produkált.

Az elmúlt pár év bebizonyította, hogy a 3TGBrokersnél futó kezelt számlák eredményei nem egy rövid távú gondolkodásból eredő manipulatív számok csupán, hanem felelősségteljes számlakezelés következményei. Bízom benne, hogy a továbbiakban is ezen az úton haladnak tovább. Annál is inkább érdemes megbecsülni ezeket a számlákat, akinek már van valamelyik, hiszen az idei évtől sajnos nem tudnak fogadni a 3TGBrokersnél új, magyarországi lakhellyel rendelkező ügyfeleket. A régi ügyfeleknek, akiknek már van valamilyen számlájuk, még megvan a lehetőségük, hogy az ügyfélszolgálat segítségével újabbakat is nyissanak.

Természetesen, akinek más országban van bejelentett, akár ideiglenes lakcíme és arra a címre szóló bankszámlakivonata, továbbra is igénybe tudja venni ezeknek a szolgáltatásokat. Akinek még nincs, de nagyon szeretne ilyen számlát, azok számára is ez lehet egy járható út.

Küldje el kérdését, üzenetét!

2 + 5 = ?