Már a megjelenésük óta nagy népszerűségnek örvendenek az ST2, ST3 és ST6 számlák. AZ ST számlák előnye általában más számlákhoz viszonyítva, a kisebb fizetendő jutalék, valamint az ST1 esetében a lényegesen magasabb tőkevédelem. Valamint az, hogy az ST2, ST3 és ST6 számlák már 1000 dollártól indíthatóak.

Azonban szeretnék kérni mindenkit, hogy számoljon egy kicsit, mielőtt 1000 dollárral kezdene ezeknél a számlánál. Számoljunk a havi 6%-os átlaghozammal 1000 dollár esetében egy ST2 számlánál. Ez 60 dollárt jelent. Ki kell fizetni belőle 24 dollár, kereskedés utáni jutalékot és a fix 8 dolláros havidíjat. Így a nettó eredmény 28 dollár, ami 2,8%-os hozamot jelent. 2000 dollár esetében már  64 dollár marad, ami majdnem 3,2-os havi hozamnak felel meg. Ezért inkább a minimum 2-3000 dolláros vagy annál magasabb befektetést javaslom, hiszen éves szinten több mint 15%-kal nagyobb eredményt produkálhat, mint az 1000 dolláros számla. (említsük meg a kiutalási költségeket is, ami akár 40-50 dollár is lehet.Ebben az esetben akár fél év is eltelhet mire ismét nullán lesz az 1000 dolláros számlánk. Tehát egy év alatti időtávon, ebbe sem érdemes befektetni.)

Több levél is érkezett az egyik feltétellel kapcsolatban, ami e számlához kötődik. A számlanyitáshoz szükséges lakcímigazolást, angol nyelvű bankszámlakivonat benyújtásával kérik teljesíteni. Ez elsőre rémisztőnek tűnik, de a gyakorlatban nem az.

Legutóbb az egyik ismerősöm regisztrált. Bement a bankjába és kért egy banki igazolást arról, hogy ő a bank ügyfele. Nem tudom melyik volt, de három különböző nyelven tudtak volna nyomtatni, mivel ilyen sablonok vannak készen a bankjánál. Mivel itt csak a cím igazolása a lényeg, ezért ilyen banki referencialevelet is elfogadnak. Nekem a K&H adott nemrég egy ilyen referencialevelet, ami szintén többnyelvű volt. Ez egy másik brókercéghez kellett nekem és ott is elfogadták. Ez tartalmazta az adataim, és hogy bank ügyfele vagyok x ideje. Vagyis éppen annyit, amennyire szüksége van a brókercégeknek. Aztán hallottam olyanról is, aki szlovák nyelvű kivonatot küldött és azt is elfogadták. Meg kell próbálni magyarral, és ha nem jó nekik, akkor beszerezni és küldeni mást. Nem kell aggódni, nagyon segítőkészek, hiszen nekik is érdekük a számlanyitás, csak meg kell feleljenek a felügyeleti szerveik által kiadott feltételeknek.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

1 + 3 = ?