700% hozam másfél év alatt. Igaz lehet?

A héten kaptam egy hírlevelet, melyben egy kezelt számlát ajánlottak. Nagyon szép eredményt tartalmazott a levél, ami felkeltette az érdeklődésemet. Hasonlóan szép adatok alapján fektettem be az egyik számlára, ami elvitte a tőkém felét korábban (PrimeFundFx). Ezt csak azért írom, hogy megértsétek, miért vagyok nagyon óvatos.

A weboldalukat  megnéztem (www.fx-trading-account.com). Az első, ami feltűnt, hogy már díjat is nyert. De akakárhogyan is próbáltam megkeresni, ilyen díjról, mint a best managed fx program, nem találtam infót a neten, legalábbis olyant nem ahol szépen leírták volna melyik évben ki kapta. Meg a Global Forex Award sem díjazott kezelt számlákat.

A cégről sincs sehol semmi infó a neten, ha a pontos névre keresel „” között. Ami szintén zavaró, hogy december 23.-án, tehát nincs egy hónapja, hogy regisztrálták ezt a domain nevet és úgy, hogy ne lehessen az igazi tulajdonost megtudni. Akikkel jelenleg együtt dolgozom kezelt számla ügyben, azok mindegyike kézzelfogható cég, még ha offshore területen is van.

Az fxstat számlakivonaton sajnos sok hasznos információt nem engednek megnézni, pedig legfőképpen a kötéslista mondott volna sokat. Az átlaghozam és a drawdown rendben van. A floatingot nem tüntetik fel , de elég szomorú adat, hogy az átlag kötéshossz 155 órás! Tehát nagy floatinggal kell számolni, mivel kiüli a stratégia a rossz irányú mozgásokat. Ez lehet a leggyengébb láncszem szerintem. A 60%-os havi hozam gondolom kamatos kamat elven jött ki, mert ilyen méretű havi hozamot nem láttam feltüntetve.

Emailben lehet kérni további részleteket, amit megtettem, de még érdemi válasz nem érkezett.

Jelenlegi tapasztalataim alapján nem merek belevágni. Ha valaki kedvet kap hozzá, vagy olyan információk birtokába jut, amik erősítik a bizalmat, akkor örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait, hátha okosabbak leszünk. A számlanyitástól kezdve az eredményeken át minden érdekel.

Küldd el kérdésed, üzeneted!

0 + 1 = ?